OPIS SISTEMA BBS IN STORITEV


Sistem BBS je namenjen prikazu vsebin na zaslonih. Tipične vsebine so promocijske (ponudba storitev in reklamiranje izdelkov) ter informativne narave (zasedenost dvoran, vozni redi, urniki in delovni čas, vremenska napoved, ipd.)

Sistem je zelo prilagodljiv, možne so postavitve vse od osnovnega kompleta z enim zaslonom, do postavitve celotne mreže zaslonov na različnih lokacijah razpršenih kjerkoli po svetu.

Lokacije vnosov so neodvisne od lokacije zaslonov. Vsebine je možno vnašati centralno iz enega mesta, ali pa se posamezni sklopi vsebin vnašajo na različnih lokacijah.

Vsebine se vnašajo preko prijazne aplikacije v pripravljene predloge, naprednejši uporabniki si lahko tudi sami grafično oblikujejo vsebino.

Vsebine so vidne na zaslonih Sistema, kakor tudi na vseh drugih napravah (računalniki, telefoni, tablice, ipd.), ki jih je možno priklopiti na internet in vsebujejo brskalnik.

BLOK SHEMA SISTEMA

Sistem sestavljajo komponente na strani ponudnika storitve, uporabnika (najemnika) in, opcijsko, tudi obiskovalcev oz. gledalcev.

Sistem je zasnovan tako, da na čim bolj preprost način nudi dodatno kvaliteto v neposredni vizualni komunikaciji, za dostopno ceno.


KOMPONENTE SISTEMA

Vsebina za prikaz in večina nastavitev je shranjenih v t.i. oblaku.

V oblak se shranjujejo vse vnesene vsebine (teksti, slike, logotipi, ipd.) in iz oblaka jih nato sprejemniki (oz. zasloni) pobirajo ter prikazujejo.


Nastavitev je več vrst. Ene pomembnejših so nastavitve predlog vsebin. Za čim prijaznejšo in učinkovitejšo uporabo sistema se uporabnikom nastavijo predloge za prikaz vsebin.

Ostale nastavitve so vezane na delovanje sistema - kako pogosto naj posamezen zaslon preveri, ali obstaja zanj nova vsebina za prikaz, ipd.

Za vse te nastavitve skrbi ponudnik storitve.


Uporabnik vnaša vsebine na svojem računalniku v aplikacijo, ki jo zagotavlja ponudnik.

Uporabniki z osnovnim računalniškim znanjem v nekaj minutah osvojijo aplikacijo, ki jim omogoča celotno administracijo (vnos, spremembo, pregled, parametre) vsebine.

Kljub temu se je možno dogovoriti tudi s ponudnikom, da on vnaša vsebine.


Zasloni pobirajo vsebino iz oblaka in jo prikazujejo.

Glede na nastavitve lahko vsi zasloni prikazujejo isto vsebino, vsak zaslon svojo, možna je tudi kakršnakoli kombinacija, tako časovna, kot lokacijska, vsebinska, ipd.

Zaslon pravzaprav sestavljata dva dela, prvi je sam prikazovalnik (računalniški monitor, TV plazma, projektor, ipd.), drugi pa je t.i. sprejemnik.

Obvezen del ponudbe je zgolj sprejemnik, zato lahko uporabnik uporabi tudi obstoječe lastne monitorje, TV sprejemnike, ipd.


Opcijsko, posamezniki lahko pregledujejo vsebine tudi na svojih napravah. Zaslon se obnaša tudi kot odprta WiFi dostopna točka, zato se obiskovalec lahko priklopi nanj s svojo napravo in si na tak način ogleduje vsebine.

Za tako brskanje zadošča vsaka naprava, ki se je sposobna povezati preko WiFi-ja in ima vgrajen brskalnik.

Ta dodatna opcija zaslona je poimenovana kot “AP”.


Opcijsko, posamezniki lahko dostopajo s svojo napravo do vsebin tudi neposredno v oblak. Zasloni prikazujejo na vsaki strani vsebine v kotu njen ID niz v obliki QR kode.

Za dostop do vsebine v oblaku zadošča, da posameznik fotografira QR kodo z ustrezno aplikacijo na mobilnem telefonu.

Ta dodatna opcija je poimenovana kot “GLOBALEN”.

Možno je dodati tudi časovno omejeno arhiviranje vsebin, ki več niso prikazane na zaslonih, ostanejo pa še vedno dostopne neposredno v oblaku.

Ta dodatna opcija je “ARHIV-3” oz. “ARHIV-12”, odvisno glede na izbrano časovno obdobje arhiviranja.


Opis Sistema v PDF obliki.